Om Arosrännet

Initiativtagare

Idén med att arrangera ett skridskolopp i Västerås föddes 2012 när den första isen lagt sig på Mälaren och Västerås Ideella Plogare börjat anlägga den plogade skridskobanan.

”Varför finns det inget skridskolopp i Västerås när vi har så fantastiska förutsättningar för det?” frågade sig då initiativtagarna till Arosrännet, oberoende av varandra.

Som svar på frågan slog sig André Axelsson (Lakeside Adventure) och Per Fredin, (Aktivt Uteliv) ihop för att skapa Västerås första motionslopp på skridskor, ett skridskoarrangemang för hela familjen – Arosrännet.

För att säkerställa arrangemangets ideella syfte har initiativtagarna inför den tredje upplagan av Arosrännet bildat den ideella arrangörsföreningen Arosrännets Vänner.

Syfte

Syftet med Arosrännet är att samla in pengar till de två ideella organisationerna Västerås Ideella Plogare och Sjöräddningssällskapet Västerås. Anledningen är att vi vill visa vår uppskattning för de som gör det möjligt för oss, Västeråsare, att såväl sommar som vinter kunna vistas säkert på Mälaren.

Västerås Ideella Plogare ger oss, år efter år, en fantastiskt fin plogad isbana på Västeråsfjärden. Oavsett väder är de ute och plogar – helt ideellt – för att alla Västeråsare ska kunna njuta av skridskoåkning.

Sjöräddningssällskapet Västerås är alltid redo att rycka ut när en nödsituation inträffar på sjön – oavsett årstid. Helt ideellt arbetar de för rädda oss Västeråsare när en olycka sker ute på Mälaren.

Mål

Målet med Arosrännet är att skapa ett roligt arrangemang som lockar ut fler Västeråsare på Mälarisen – både före, under och efter själva arrangemanget. Tanken är att Arosrännet ska bli ett årligt återkommande arrangemang som på sikt ska sätta Västerås på kartan som en riktig vintersportstad. I förlängningen hoppas vi att det kommer att locka deltagare både från övriga Sverige, men även från utlandet.

0