Praktisk information

AROSRÄNNET 2019 ÄR INSTÄLLT PGA. VÄDRET OCH OSÄKER IS!

Deltagande i Arosrännet
Allt deltagande i Arosrännet sker på egen risk. Alla deltagare måste bära isdubbar och vi rekommenderar även att du använder hjälm. Arrangörerna förbinder sig att kontrollera banans åkbarhet på startdagen och kan komma att ställa in loppet om den bedöms som ej åkbar. I övrigt är det upp till den enskilde åkaren att ta sig fram på banan på ett säkert sätt.

Anmälan
Anmäl dig till Arosrännet genom att fylla i anmälningsformuläret som du hittar här!

Anmälningsavgift
Anmälningsavgiften för 2019 är:
Junior (upp till 15 år): 100 kr
Vuxna: 150 kr

Anmälningsavgiften betalar du in till bankgironummer 526-0823, ange ditt ordernummer som referens.

I priset ingår nummerlapp, deltagarmedalj och fika/vätske-service. Överskottet från tävlingen går till Västerås Ideella Plogare och Sjöräddningssällskapet Västerås.

Sista anmälningsdag till Arosrännet 2019 är fredagen den 8 februari.

Startnummer
Ditt startnummer kan du hämta ut i förväg 11-15 februari på Aktivt Uteliv, Fältmätargatan 7, öppettider kl. 11.00-18.00, eller i sekretariatet den 10 februari från kl. 09.30, men senast 30 minuter innan start.
Anmälningsavgiften måste vara inbetald för att du ska kunna hämta ut nummerlappen.

Starttid
Loppet arrangeras söndagen den 17 februari. Starten för den långa klassen går kl. 10.30 och för den korta klassen går starten kl. 11.00.

Utrustning
I Arosrännet är alla typer av skridskor tillåtna. Isdubbar är obligatoriskt för samtliga deltagare. Vi rekommenderar även att du använder hjälm.

Stavar är tillåtet att använda under loppet, men vi uppmanar till försiktighet så att inte andra deltagare riskerar att bli skadade. Startande med stavar ombeds stå på höger sida i startfältet, har du stavar för balansens skull, för att du känner dig osäker, rekommenderar vi dig att stå långt bak i startfältet.

Start- och målområde
Start- och målområdet hittar du på isen utanför hundbadet på Öster Mälarstrand, strandremsan mellan f.d. Östermälarstrands Krog och Jollekappseglarna. Deltagare i loppet ombeds vara på plats 15 minuter innan loppet startar.

GPS-koordinater till start- och målområdet:
Lat: 59.59606
Long: 16.58596

Parkering
Det finns gott om parkeringsmöjligheter i anslutning till start- och målområdet:
– Grusparkering vid Framnäsbadet, infart från Tegelslagarvägen.
– Grusparkering vid Jollekappseglarna/hundbadet, infart från Ankargatan.
– Parkeringsplatser längs Öster Mälarstrands allé.

Bansträckning
Start och mål sker utanför bryggan vid hundbadet bredvid Östermälarstrands krog.
Korta klassen: ett varv, ca 8 km, på den plogade banan på Västeråsfjärden. Varvet går motsols via Öster Mälarstrand, Lillåudden, Hotell Utter Inn, Östra Holmen, Björnö, Tegeludden och tillbaks till Framnäs för målgång.

Långa klassen: två varv, ca 16 km, på den plogade banan på Västeråsfjärden. Bansträckningen är identisk med den korta klassen, men med varvning.

Observera att den exakta sträckan kan komma att ändras om den plogade banan ändrar sträckning på delar av banan.

Tidtagning
Vid start och mål finns en klocka för egen tidtagning. De tre främsta herr- och damdeltagarna i varje klass får ett pris och de resultaten publiceras även på hemsidan.

Fikakontroll
Vid varvningen i start- och målområdet finner du loppets höjdpunkt, fikakontrollen. Här bjuder vi på saft, blåbärssoppa och bullar. Tag gärna med ett sittunderlag om du önskar vila benen en stund!

Prisutdelning
Lottade priser på deltagarnas startnummer sker kl. 12.30.

Efteranmälan
Om du missat att föranmäla dig till Arosrännet 2019 kan du efteranmäla dig till loppet på tävlingsdagen. Efteranmälningsavgiften är då 200 kr. Du efteranmäler dig i sekretariatet i målområdet vid Öster Mälarstrands krog från kl. 09.30 fram till 15 min innan start i respektive klass.

Hitta till sekreteriatet
Lakeside Adventure
Strandtorget 1
723 48 Västerås

GPS-koordinater
Lat: 59.59606
Long: 16.58596

 

 

Följ oss på Facebook

På Facebook uppdaterar vi löpande inför, under och efter tävlingen. Till Facebooksidan!

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev. Fyll i dina uppgifter:

0